Apa itu Corporate Communication?

Q: Salam. Err . Ni nk tumpang tanya ni . Bole tk cite kn skett serba serbi pasal course corporate communication ? Mekasihh.



A: Hye. Wasalam..

Corporate Communication?

Selalu orang anggap Corp.Comm ni macam Masscom (Media Communication). Tapi sebenarnya Corp.Comm ni part of Masscom.

Maksudnya Masscomm adalah satu course yg besar, dan dibawahnya ada banyak cabang. Salah satunya adalah Corporate Communication..

Dalam Corp.comm, lebih kepada PR (Public Relation). Kita punya attire pun more to smart casual and formal. Dalam Corp.Comm ni banyak belajar tentang isu semasa, berfikir luar kotak, menyelesaikan masalah dan banyak lagi benda menarik..

Masa semester 1 dulu saya banyak belajar tentang theory, berdebat, kupas isu semasa, filem..

Semester 2, kena buat event (haritu buat charity event kat zoo negara), short film..

Now saya dah semester tiga, baru nak masuk 1st week, dalam sem 3 ada subjek photography, Public Relation, writing in Mass Media and beberapa subjek lain..

Tq :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Related Posts

3 comments:

achik ezam said...

<---------- ex student mass com...tapi komunikasi lemah hahha

wénkt said...

pemalu je

wénkt said...

nazim pemalu

Dikjim. Powered by Blogger.