Monday, October 31, 2011

Tolong ajar aku cemana nak buat Facebook.




Ada sorang lelaki ni. Dia nak blajar guna facebook. Dia SMS kawan dia untuk ajar macam mana cara nak buat facebook :

Lelaki : weh! Tolong ajar aku buat facebook bole tak?

Kawan : bole. Ko dah ada depan computer?

Lelaki : dah. Aku dah ada email pun

Kawan : cantekk! Ok, skrg ko bukak browser firefox atau internet explorer

... Lelaki : browser tu ape?

Kawan : laa. Ko click menu start, pastu cari tulisan internet explorer

Lelaki : pastu?

Kawan : kat kotak paling atas, ko type ‘www.facebook.com’ pastu enter

Lelaki : oke! Pastu weh?

Kawan : kalo da kuar gambar, ko isi form pendaftaran sesuai yg ada

Lelaki : isi yg mana weh? Takde pape pun kat page ni

Kawan : takkan la takde pape? Kat page tu tulis apa?

Lelaki : paling atas cuma ada tulisan ‘the page cannot be displayed’

Kawan : oh! Ko salah tulis dari awal tu

Lelaki : betul la aku type, www.facebook.com

Kawan : hm, mungkin connection internet ko mati

Lelaki : eh? Kene ada internet ye? Rumah aku takde internet

Kawan : cis. Senget! Jari aku sampai lebam kasik tau ko. Rupenye rumah ko takde internet

Lelaki : hehe. Takpe la. Nanti kalau aku pergi cyber cafe aku sms ko lagi ye. Thanx ye

Kawan : sokey bro, email ko ape weh?

Lelaki : www.taikocai@yahoo.com

Ada kawan aku buatkan. Aku belum pernah bukak lagi

Kawan : laa.. Mana ade email pakai ‘www’ kat depan. Alahaiii..

Lelaki : www tu ape weh?

Kawan : Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh…






7 comments:

cik ziqa said...

hahahha, funny. suka tang WWW tuh. :)

Nafisah Ruslan said...

hahaahahhaahahahahahhahhahahahaha
ni nak kate bongok ke ape aku tahu..
sengal!

farahin said...

haha rase nk ketok2 je laki tu~~ xde int ! ceih haha~ XD

SANDRA AZWAN said...

Budak tadika pun pandai main pesbuk!!;-P

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

~hahaha..ni stok cm nk kne kaki ku dibibir mu jeee ni..

umair arif said...

kasihan kena kutuk

umair arif said...

hai kasihan kena kutuk dengan orang