Tolong ajar aku cemana nak buat Facebook.




Ada sorang lelaki ni. Dia nak blajar guna facebook. Dia SMS kawan dia untuk ajar macam mana cara nak buat facebook :

Lelaki : weh! Tolong ajar aku buat facebook bole tak?

Kawan : bole. Ko dah ada depan computer?

Lelaki : dah. Aku dah ada email pun

Kawan : cantekk! Ok, skrg ko bukak browser firefox atau internet explorer

... Lelaki : browser tu ape?

Kawan : laa. Ko click menu start, pastu cari tulisan internet explorer

Lelaki : pastu?

Kawan : kat kotak paling atas, ko type ‘www.facebook.com’ pastu enter

Lelaki : oke! Pastu weh?

Kawan : kalo da kuar gambar, ko isi form pendaftaran sesuai yg ada

Lelaki : isi yg mana weh? Takde pape pun kat page ni

Kawan : takkan la takde pape? Kat page tu tulis apa?

Lelaki : paling atas cuma ada tulisan ‘the page cannot be displayed’

Kawan : oh! Ko salah tulis dari awal tu

Lelaki : betul la aku type, www.facebook.com

Kawan : hm, mungkin connection internet ko mati

Lelaki : eh? Kene ada internet ye? Rumah aku takde internet

Kawan : cis. Senget! Jari aku sampai lebam kasik tau ko. Rupenye rumah ko takde internet

Lelaki : hehe. Takpe la. Nanti kalau aku pergi cyber cafe aku sms ko lagi ye. Thanx ye

Kawan : sokey bro, email ko ape weh?

Lelaki : www.taikocai@yahoo.com

Ada kawan aku buatkan. Aku belum pernah bukak lagi

Kawan : laa.. Mana ade email pakai ‘www’ kat depan. Alahaiii..

Lelaki : www tu ape weh?

Kawan : Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh…






Related Posts

7 comments:

cik ziqa said...

hahahha, funny. suka tang WWW tuh. :)

Nafisah Ruslan said...

hahaahahhaahahahahahhahhahahahaha
ni nak kate bongok ke ape aku tahu..
sengal!

farahin said...

haha rase nk ketok2 je laki tu~~ xde int ! ceih haha~ XD

SANDRA AZWAN said...

Budak tadika pun pandai main pesbuk!!;-P

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

~hahaha..ni stok cm nk kne kaki ku dibibir mu jeee ni..

umair arif said...

kasihan kena kutuk

umair arif said...

hai kasihan kena kutuk dengan orang

Dikjim. Powered by Blogger.