(gambar) Pantai Teluk Lipat, Dungun Terengganu Dipukul Ombak. | mini tsunami

Assalamualaikum semua.

Berita tak berapa nak lewat sangat. Cuma malas update je. Tapi kena update untuk menyampaikan berita mutakhir. Sebagaimana yang korang tahu beberapa hari lepas berlaki mini tsunami atau ombak besar yang menyebabkan hakisan tanah yang teruk di persisiran pantai hingga menyebabkan jalan terpaksa ditutup kepada orang ramai.

dah tahu ombak besar yg gatal duduk tepi tu buat mende

Aku sebenarnya baru tahu melalui twitter dan terlihat beberapa keping gambar kat blog Koqin. Agak terkejut lah. Nasib baik takde sedara mara tinggal kat sana. Haihhh. Allah kalau nak turunkan bencana. Kat mana-mana je. Agak menakutkan la bila tengok gambar-gambar ni. Jalan raya di Pantai Teluk Lipat yang hancur setengah daripada saiz asal. Makin mengecilkan peta kita nanti huhu.



kena hempas dengan air je pun. itu pun batu jalan hancur. 
kalau orang? mau tak meninggal?





Kenapa lah orang-orang kita ni degil nau. Dah bagi amaran jangan berada kat area-area situ waktu-waktu mcm ni. Nak juga pergi tengok. Awak semua bukan boleh terbang. Terkedek-kedek lari. Pastu menyusahkan orang lain nak selamatkan awak. huhu. Hati-hati lah bila hujung-hujung tahun. Banyak bencana. Dengan hujan lebatnyaa. Haishhh

P/s: Orang-orang Pantai Timur takyah la bayar bil ASTRO bulan ni. Tak dapat siaran pun time hujan lebat. LOL -sumber gambar


P/s: Siapa nak join dalam Video Clip Yuna.?

Related Posts

2 comments:

Joe_Hans said...

depan uitm dungun nie an....

[k]o{q}i[n] said...

wah...retiss backlink blog kite la...

Dikjim. Powered by Blogger.