Wednesday, September 21, 2011

Pengalaman Seram Di Port Dickson

One day,
aben with my family join satu Family Day dekat PD.So dekat sini kitaorang check in dekat satu hotel.Hotel ni nama dia M****g Sa**.This place kalau tengok dari jauh memang dah boleh expect yang tempat ni ber'HAN'.

So,
after check ini,kitaorang pun naik tingkat 7 untuk masukkan barang and bersiap-siap untuk lunch dengan family lain yang join.Masa sampai je tingkat 7 ni,zzzuuuppp! bulu roma mencanak.Hati pun rasa tak sedap.Lagipun aben ni kiranya ada 6 sense lah.Boleh tengok benda-benda ni.Takut jugak kalau-kalau terserempak dengan mana-mana makhluk ALLAH yang tak boleh describe kehodohan dia ni.

Nombor room kitaorang tak silap aben 703 sumthin lah.So before arrive dekat this room,kitaorang kena lalu depan 2 room yang dikosongkan.So that room kita boleh nampak apa yang ada lah dekat dalam tu.Tengok rumah tu dari luar pun dah tahu berhantu.

Akhirnya,kitaorang sampai dekat bilik 703 tu.Masa masuk,Ya ALLAH! terkejut beruk tengok keadaan bilik tu.Kotor nya Nauzubillah! Kitaorang buat biasa je and didn't expect that sumthin will happen lah.Masa masuk room tu,ada jugaklah baca-baca sikit.

So the whole day,kitaorang ikut activities yg dianjurkan.Till night,kitaorang ada BBQ dinner.Lepas makan-makan,kitaorang naik balik ke bilik kitaorang untuk tidur.So, macam biasa,untuk sampai room kitaorang, mesti kene tempuh that 2 room yang kosong itu.Yang peliknya, masa kitaorang sampai kat situ(waktu siang) pintu one of the room tertutup.Bila sampai malam,terbuka pula.So, masa tu memang fikir yang positive je lah.

Masuk bilik,aben ngan my sis cakap lah pasal room itu.Kenapa pulak terbuka? Sebab nak kata angin this hotel menghadap laut.Tapi pintu-pintu dia menghadap tempat lain.Kira bertentangan lah.Memang pelik.Lepas borak-borak.My mum call me then dia kata dia tak boleh sembahyang dekat dalam bilik dia coz dia rasa macam ada something dok perhatikan dia dari belakang.At last,my mum pun sembahyang dekat luar.

Sementara tu,aben dgn my sis duduk dalam bilik dan dengar lagu.After my mum dah habis sembahyang,aben pun keluar tengok tv dengan my sis.dalam 11 lebih,kitaorang pun tidur.Tiba-tiba ,
masa tengah tidur,aben terdengar my mum punya bilik macam dibukak.So aben pun jenguklah kat luar kalau-kalau my dad nak tengok tv ke apa.Sebab tak dapat tidur masa tu.Tengok-tengok tak ada orang.Time tu just fikir yang itu just perasaan aben je.Lepas tu,aben terdengar pula orang dok seret-seret dekat atas room kitaorang.Kuat tau!  .

Tiba-tiba je aben terdengar orang buka air dekat singki dekat dapur.Tengok kat luar tak ada orang.Untuk pengetahuan,malam tu aben ngan my sis tidur tak tutup pintu sebab pintu dia tak boleh tutup.Pelik betul hotel ni.So aben rasa takut jugaklah tengok air tu melimpah-limpah.Aben beranikan diri untuk tutup air tu.Pastu tidur.Esoknya, my sis tanya kat aben kot-kot malam tadi aben ada pergi toilet ke tak.

Sebabnya,dia terdengar orang curah air dekat JAMBANS dalam toilet tu.So dia pergilah jenguk.Dari luar,dia nampak bayang-bayang putih.Sebab pintu toilet tu transparent sikit.Dia buat tak tahu ajelah lepas tu.Aben agak terkejutlah sebab bila masa pulak aben pergi toilet tu.??? .So hari kitaorang nak check out tu,
aben saja je duduk dekat bilik my mum.Tidak kusangka,tiba-tiba ja ada orang berpakaian serba putih menjenguk ke arah aben yang tengah baca komik sambil terlentang atas katil dari dalam toilet.Aben pun buat-buatlah tak nampak.So, aben pun berdiri dengan niat untuk cabut lari.Sambil-sambil tu, mata aben konon-konon baca komik and at the same time carik pintu keluar.Masa aben keluar,dengar jugaklah suara lelaki garau gelak-gelak kecil.Nak kata my dad,lain betul cara gelak dia.

So,after kitaorang check out,Kitaorang pun story-storylah dalam kereta pengalaman masing-masing.
 sumber: forum cari.



4 comments:

azurin ramli said...

mak aii.manjang cite hantu je le kau nie.seram aku doe +___+ cite pasal rokok tue buat aku tak leh tido .walaupon aku tak smoke aku tetap takut.harharhar

vampire and his lady said...

ooooooooooooo. hantu. pelik. haha.

Eez said...

mama ckp around bilik 700 smpai 709 mmg ad mende tu...sbb mama penah keje at "M.S" organisation dulu...byk report psal mcm tu...

Hunny Kitty said...

tak penah stay kat MS tapi banyak dah dengar citer.....

leh mintak jasa baik nak share story aben ni kat member2 leh tak?